Ve Velkých Losinách se otevřel dlouho očekávaný termální park

Zdroj
Alena Horáková
Vložil
ČTK
03.08.2015 19:05
Velké Losiny (Šumpersko) - V Lázních Velké Losiny na Šumpersku se v sobotu otevřel dlouho očekávaný termální park. V prostorách lázní se začal budovat na konci roku 2013, otevření mělo kvůli technickým potížím několikaměsíční zpoždění. Stavba včetně vnitřního vybavení stála zhruba 200 milionů korun. Zprovozněna je zatím vnitřní část se čtyřmi bazény, dalších pět najdou návštěvníci venku. Venkovní areál by se měl otevřen ještě letos v září, řekl ČTK David Křepský, obchodní manažer společnosti Royal Spa, která lázně provozuje.

    "K dispozici mají návštěvníci čtyři bazény, kdy jeden je napájen termální vodou přímo od pramene. V dalších třech bazénech je rovněž termální voda, ale chemicky upravovaná. Nyní je otevřena vnitřní část, na venkovní části se ještě pracuje. Pokud nám bude přát počasí, myslím, že bychom na začátku září mohli otestovat i venkovní část," uvedl David Křepský.
    Termální park se v předchozích dnech otevřel během testovacího provozu, ode dneška je jeho provoz zahájen oficiálně. Dlouho očekávané otevření termálního parku se okamžitě setkalo s velkým zájmem návštěvníků. Podle Křepského se již během testovacího období vnitřní areál s kapacitou 330 lidí naplnil kolem 80 procent, dnes je kapacita i přes změnu pobytových turnusů kolem 65 procent. "Zatím jsme spokojeni, problémy byly zpočátku s čipy, ale myslím, že nyní vše funguje," doplnil Křepský.
    Otevření termálního parku se oddalovalo především kvůli složité technologii. "Technologie byla velmi náročná, jde o unikát, který nemá v Česku obdoby. Termální voda nám vyhřívá komplet celou budovu, která je tak vlastně nízkonákladová. Termální park stojí navíc na místě starého koupaliště, kde nebylo pevné podloží, musely se dělat geologické průzkumy a zasazovat piloty budovy," dodal obchodní manažer společnosti.
    Bazény s teplotou vody kolem 33 stupňů jsou naplněny vodou z termálního minerálního léčebného pramene Žerotín. Termální sirná voda z Velkých Losin má léčebné účinky na pohybový aparát a na nemoci kůže, jako jsou různé ekzémy či lupénka. Nové bazény se liší teplotami vody a zaměřením na klidové a aktivní. Areál je vybaven několika saunami, prostorem pro poskytování masáží, zázemím pro rodiče s dětmi, či restaurací. Velikostí a zaměřením lze losinský projekt podle jeho tvůrců srovnávat s proslulými rakouskými areály Laa an der Thaya či Gmünd.
    Lázně Velké Losiny patří do sítě lázeňských a wellness hotelů Royal Spa, jejíž součástí jsou také lázeňské komplexy v Luhačovicích, Mariánských Lázních, Ostrožské Nové Vsi a wellness hotel v Rožnově pod Radhoštěm.
0 komentářů
přidat komentář

Související články