Praha 6 hledá nového nájemce usedlosti Ladronka

Vložil
ČTK
29.07.2015 10:05
Praha

Praha - Praha 6 vypsala výběrové řízení na pronájem usedlosti Ladronka. Bývalý statek, ve kterém je volnočasový areál a restaurace, chce pronajmout na deset let za minimálně 80.000 korun měsíčně. Rozhodla rada městské části. Zjistila ČTK z usnesení. Současný provozovatel, společnost Ladronka s.r.o., kterému radní na jaře vypověděli smlouvu, s postupem městské části nesouhlasí. Smlouvu považuje za platnou.
    Podle radních nebyla nájemní smlouva s Ladronka s.r.o. pro Prahu 6 výhodná a nájemce ji porušoval. Z podkladů pro radu vyplývá, že v rámci smlouvy z roku 2005 měl nájemce platit ročně 1,8 milionu korun bez DPH. Někdejší vedení radnice ale s účinností od roku 2012 snížilo roční nájemné na polovinu a o dva roky později na 510.000 korun bez DPH.
    Tom Kodíček ze společnosti Ladronka s.r.o. ale s argumenty radních nesouhlasí. "Výpověď považuji za účelovou a výpovědní důvod za nepřiměřený," uvedl na dotaz ČTK. "Aktuálně je podána žaloba na určení neplatnosti výpovědi a do doby nabytí právní moci výroku soudu v tomto sporu je smlouva platná," doplnil.
    Dějiny Ladronky sahají sahají do 17. století. V 90. letech minulého století někdejší statek obývali squatteři. Městská část následně objekt zrekonstruovala a pronajala.
0 komentářů
přidat komentář