ÚOHS kvůli nepravdivým údajům poprvé pokutoval zájemce o zakázku

Vložil
ČTK
01.08.2006 10:55
Brno

Brno - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) udělil poprvé ve své historii pokutu jednomu ze zájemců o veřejnou zakázku. Společnost GJW Praha musí zaplatit 50.000 korun za to, že v soutěžní nabídce uvedla nepravdivé údaje. Dosud úřad vždy pokutoval zadavatele tendrů, jde tak o dost neobvyklý případ, řekla ČTK náměstkyně předsedy ÚOHS Jindřiška Koblihová. Vyjádření firmy ČTK zjišťuje.

Společnost se přihlásila do tendru na výstavbu kanalizace v pražském Šáreckém údolí. Pražský magistrát ale její nabídku ze soutěže vyloučil. Zjistil, že firma v dokumentech uvedla jako odpovědnou osobu člověka, který o tom vůbec nevěděl.
Společnost dokonce doložila odbornou kvalifikaci člověka a doplnila nabídku o čestné prohlášení, že dotyčná osoba přijímá jmenování a bude tuto funkci vykonávat, doplnil Martin Švanda z tiskového odboru ÚOHS. Když se ale začali magistrátní úředníci po odpovědné osobě shánět, zjistili, že dotyčný člověk nedal souhlas k uvedení dokumentů, ani nepodepsal čestné prohlášení.
GJW Praha vykazuje roční obrat přes 530 milionů korun. Firma se skoro 150 zaměstnanci patří ze 37 procent Stavbě silnic a železnic. Má dvě dceřiné společnosti, MIKO Havlíčkův Brod a SGJW Hradec Králové.
0 komentářů
přidat komentář