Žatec na podzim dokončí rekonstrukcí autobusového terminálu

Vložil
ČTK
15.07.2015 20:20
Žatec (Lounsko) - Žatec letos dokončí rekonstrukci autobusového nádraží za desítky milionů korun. Kompletní proměna na moderní dopravní terminál má být dokončena v září, s financováním městu pomůžou evropské dotace. ČTK to řekl žatecký místostarosta Jaroslav Špička (Volba pro město). Politická situace ve městě podle něj dokončení projektu neohrozí.

    "Jedná se o kompletní rekonstrukci celého terminálu. Jeho grafickou podobu vytvořili žatečtí architekti a projektanti a bude zapadat do moderní industriální podoby Žatce. Stavba byla zahájena v únoru, dokončena by měla být v září," uvedl Špička. Na projekt město vysoutěžilo cenu 38 milionů korun, finální rozpočet podle Špičky ale bude zřejmě ještě o něco vyšší.
    Terminál by si po rekonstrukci měl zachovat svůj kruhový vzhled, zázemí s čekárnou a toaletami se přesune do nové budovy. Odjezdová stání budou zastřešena a celé nádraží bude hlídat kamerový systém. "Máme strach z vandalů. Na bezpečnost proto klademe obzvlášť velký důraz," doplnil místostarosta.
    Politická situace v Žatci už podle něj rozběhnuté projekty nemůže ohrozit. Po rozpadu rady poprvé v historii města muselo funkci rady převzít zastupitelstvo. Zastupitelé se tak teď musejí scházet podstatně častěji, aby řešili provozní záležitosti města. V čele Žatce zůstala kromě Jaroslava Špičky jen starostka Zdeňka Hamousová (Volba pro město), ostatní radní odstoupili.
0 komentářů
přidat komentář

Související články