Nadace Via podpoří projekty lidí, kteří chtějí změnit česká města k lepšímu

Vložil
Tisková zpráva
25.06.2015 16:00
Grant až 70 000 korun a vzdělávací workshopy obdrží vybrané týmy lidí, kteří chtějí zlepšit česká města. Takzvané „Živé granty“ právě vyhlásila Nadace Via.

Komunitní zahrada Liberec
Nadace takto podporuje oživování veřejného prostoru v konkrétních ulicích, městských čtvrtích, městských částech nebo celých obcích. Nejde však jen o zkrášlování okolí, ale podstatné je, že lidé proměňují místo společně, v místní komunitě. Domlouvají se na společném cíli, a tím zlepšují své vzájemné vztahy i vztahy k místu, kde žijí.

„Výzva je součástí programu Nadace Via Města z jiného těsta, který podporuje aktivní lidi měnící k lepšímu česká města,“ říká Veronika Bröcknerová z Nadace Via. „Chceme spolupracovat s lidmi, kterým záleží na tom, jak bude jejich okolí vypadat a jaké v něm budou mezilidské vztahy a do uskutečnění svých nápadů zapojí své sousedy, místní podnikatele i radnici,“ dodává.

Celkem nadace rozdělí 850 tisíc korun. O podporu mohou žádat neziskové organizace založené na dobrovolnické práci i neformální skupiny aktivních lidí. Přihlásit se lze do 16. července.

V minulosti v rámci programu nadace podpořila například uskupení Živá vila v Prachaticích, které oživilo chátrající funkcionalistickou vilu, či založení komunitní zahrady v centru Liberce.

Granty jsou pokryty z darů manželů Dvořákových, advokátní kanceláře Havel, Holásek & partners s.r.o. a dalších individuálních dárců a z výnosů nadačního jmění Nadace Via.

Více informací: www.mestazjinehotesta.cz
www.facebook.com/mestazjinehotesta

Nadace Via patří mezi největší české nadace. Jejím hlavním tématem je podpora aktivních lidí, kteří svým úsilím proměňují své okolí a tím i celé Česko k lepšímu - ať už jde o místní hybatele, filantropy či společenství aktivních lidí a komunity.
0 komentářů
přidat komentář