Praha 5 požaduje po Metrostavu pokutu za barrandovskou lávku

Vložil
ČTK
29.07.2006 00:40
Praha

Praha - Městská část Praha 5 vyměřila pokutu společnosti Metrostav. Do sporu se dostaly kvůli nové lávce pro pěší přes rušnou ulici K  Barrandovu. Lidem ale lávka sloužila krátce, stavební firma nestihla v termínu nainstalovat zábradlí. ČTK o tom informoval mediální zástupce městské části David Soukup.

"Lávka již byla uvedena do zkušebního provozu a chybělo jen zábradlí. To však stavební firma nedokázala do dnešního dne dodat a jeho instalaci několikrát odložila. Z toho důvodu musela být lávka pro občany opět uzavřena," uvedl Soukup. Definitivně by podle něj mělo chodce chránit zábradlí do konce měsíce.
Praha 5 vyměřila Metrostavu pokutu 20.000 korun za den kvůli prodlení stavby a 15.000 korun za den za nevyklizené staveniště.
Lávku mezi starým a novým Barrandovem otevřela Praha 5 těsně před sněmovními volbami začátkem června. Nebyla ale dodělaná a lidé nyní musejí opět přecházet přes rušnou ulici.
Metrostav se ke sporu zatím nechce vyjadřovat. "Dosud jsme žádný požadavek od Prahy 5 ve věci barrandovské lávky nedostali. Vyjádříme se až po prostudování materiálu po jeho obdržení," řekl ČTK mluvčí Metrostavu František Polák.
Lávka neobvyklého tvaru ležatého písmene S je mezi tramvajovou zastávkou K Barrandovu a Slavínského ulicí. Navrhl ji autor barrandovské tramvajové trati Patrik Kotas. Náklady na výstavbu činily zhruba 37 milionů korun.

> Starý a nový Barrandov v Praze 5 spojila lávka pro pěší
> Lávka na Barrandově bude pro pěší a cyklisty otevřena 1. června
> Lávka pro pěší spojí starý a nový Barrandov
> Lávka pro pěší má do roka spojit starý a nový Barrandov
0 komentářů
přidat komentář