Oprava Bio Oka v Praze se odkládá, do tendru se nikdo nepřihlásil

Zdroj
Jana Hrubá
Vložil
ČTK
21.06.2015 21:20
Praha

Praha - Oprava funkcionalistického kina Bio Oko v Praze, která byla původně plánovaná na září, se odkládá. Praha 7 zrušila výběrové řízení na opravu sálu, do soutěže se nikdo nepřihlásil. Informaci ČTK potvrdil mluvčí úřadu Martin Vokuš. Radnice vypíše soutěž znovu, práce se tak přesunou na začátek příštího roku, uvedl. Rekonstrukce kina by měla vyjít na zhruba deset milionů korun.

    "Do soutěže se nikdo nepřihlásil nikoli kvůli nezájmu, ale z kapacitních důvodů, všechny firmy mají už jiné zakázky," řekl Vokuš.
    Kino zůstává v provozu, v září se uskuteční pouze nezbytná oprava vzduchotechniky a topení. Zda se přitom omezí promítání, zatím není jasné. Stavební firmu by měla rada vybrat na podzim, práce by pak začaly na přelomu roku.
    Praha 7 například plánuje obměnu sedaček, nové uspořádání hlediště a zvětšení rozestupů a úpravu sezení na balkóně. Na místě původních historických lóží vzniknou tři divácké lóže. Každá z nich je navržena jako samostatná místnost pro dva diváky s velkým oknem pro průhled na plátno. Lóže budou mít vlastní ozvučení, konektor pro sluchátka a připojení na tlumočnické zařízení a obrazovkou pro titulky. V rámci oprav vznikne také multifunkční pódium, dětský koutek, sklady, cateringové zázemí a šatna.
    Bio Oko je jedním z posledních kinosálů v ČR, které si uchovaly původní atmosféru. Budova vznikla v roce 1940 jako poslední součást nově postaveného bloku obytných domů. Objekt patří mezi významné funkcionalistické stavby v Praze. Poslední oprava se uskutečnila v roce 2007 a stála radnici asi 6,5 milionu korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články