Nová železniční zastávka Brno-Lesná zrychlí cestování po městě

Vložil
ČTK
22.09.2005 15:40
Brno

BRNO - Do konce příštího roku vznikne na území brněnské čtvrti Lesná nová železniční stanice. Postavena bude na trati spojující Brno s Tišnovem a Havlíčkovým Brodem. Obyvatelům části Brněnska se tak usnadní dojíždění na území Lesné a Štefánikovy čtvrti, lidé z Lesné získají rychlejší spojení na hlavní nádraží v centru města, řekl dnes ČTK Květoslav Havlík ze společnosti Kordis, koordinující veřejnou dopravu na jihu Moravy.
O vybudování zastávky Jihomoravský kraj podle Havlíka dlouho usiloval. Její význam vzrostl po zavedení integrovaného dopravního systému na jihu Moravy. Atraktivnost železniční zastávky zvyšuje podle Havlíka i její umístění v blízkosti zdravotnického střediska. Železniční spojení také zrychlí cestování části studentů z Brněnska na Mendelovu zemědělskou a lesnickou univerzitu a její koleje, poznamenal Havlík.
Budování zastávky je zatím ve fázi stavebního řízení a připravuje se výběrové řízení na dodavatele stavby. Samotné stavební práce mají začít v květnu 2006 a potrvají maximálně do konce roku, řekla ČTK Anna Nováková ze Správy železniční a dopravní cesty. Orientační cena projektu či 17 milionů korun, vybrána ale bude firma s nejvýhodnější nabídkou. Na stavbu přispěje i Evropská unie.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
hluk
15.10.06 06:50
zobrazit všechny komentáře