Sportovní halu v Hradci Králové postaví za 58 mil. Kč

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
27.07.2006 12:45
Hradec Králové

Hradec Králové - Sportovní halu v Hradci Králové ve čtvrti Třebeš postaví společnost Metrostav. Jako vítěz tendru, do kterého se přihlásilo sedm firem, nabídla nejnižší cenu - 58,5 milionu korun bez daně z přidané hodnoty. Pokud vše půjde hladce, mohla by stavba začít letos na podzim. Původně radnice počítala s tím, že za halu zaplatí přes 90 milionů korun. ČTK to řekl náměstek hradecké radnice Josef Malíř.

    Jako vítěz tendru se zpočátku jevila společnost Czasch z Bruntálu, která zaměstnává zdravotně postižené lidi a zákon o veřejných zakázkách ji proto proti ostatním v tenderech zvýhodňuje. Radnice ale firmu, která cenově skončila šestá, ze soutěže pro pochybení v  nabídce vyřadila. "Firma chybně spočítala nabídnutou cenu," řekl Malíř.
    Výstavba haly je jednou z  hlavních investičních priorit města. Sportoviště by mělo využívat asi 35.000 lidí z Třebše a největšího hradeckého sídliště Moravské Předměstí. V hale s  tribunami pro 400 diváků se bude hrát například basketbal, volejbal a házená a cvičit v ní budou i gymnasté.
    Hala vyroste na místě přes 50 let staré dřevěné tělocvičny místního sokola, která je na pokraji havarijního stavu. Místní lidé ji tehdy postavili vlastníma rukama z odpadového materiálu. Budova již zdaleka nevyhovuje požadavkům na sportovní zařízení kapacitou, sociálním a technickým zázemím.
0 komentářů
přidat komentář