Pardubice hledají developera pro areál bývalé Tesly

Zdroj
Lucie Jelínková
Vložil
ČTK
30.05.2015 05:15
Pardubice

zdroj: ceskatelevize.cz

Pardubice - Vedení Pardubic chce co nejdřív vypsat tendr na obnovu areálu bývalé Tesly v Kyjevské ulici, který je od 90. let opuštěný. Developera by mohlo zastupitelstvo vybírat před koncem roku. ČTK to řekl primátor Martin Charvát (ANO).

    "Developera je třeba vybrat co nejdříve, aby mohl začít s přípravou stavby. Již dnes máme několik zájemců. Toho, kdo to území přestaví, však budeme vybírat ve veřejné soutěži. V červnu předložíme zastupitelům návrh na vypsání výběrového řízení na firmu, která soutěž zorganizuje," uvedl Charvát.
    Samotná přestavba jednoho z pardubických brownfieldů ale může začít až po vyřešení dopravy v oblasti u nemocnice včetně dopravního napojení Tesly na Kyjevskou ulici. Město nejdřív musí propojit ulice Pod břízkami a Kyjevská včetně křižovatky u záchranky. Cesta bude sloužit jako náhradní příjezd k nemocnici. Potom může začít stavba kruhové křižovatky před hlavním vchodem do nemocnice.
    "Tím bude hotovo předmostí nadjezdu a budeme moci přistoupit k rekonstrukci nadjezdu, který je ve špatném technickém stavu. Zároveň bychom rádi propojili nadjezd s rychlodráhou," řekla náměstkyně primátora Helena Dvořáčková (ANO).
    "Řešení dopravy sice několik let potrvá, ale ten, kdo zvítězí v soutěži na přestavbu Tesly, bude potřebovat hodně času na přípravu samotné stavby. Je třeba, aby mohl začít projektovat co nejdříve," řekla náměstkyně.
    Město podle ní nebude striktně diktovat, co má v bývalé Tesle vzniknout. K jednotlivým návrhům se vyjádří i veřejnost.
    "Město by zde preferovalo vznik služeb, které by nekonkurovaly krajské nemocnici, ale její činnost doplňovaly, třeba domov pro seniory nebo léčebna dlouhodobě nemocných. V této lokalitě také chybí větší obchod," řekla Dvořáčková.
    Město však bude preferovat zachování objektu Telegrafie, který tvoří hlukovou bariéru pro čtvrť Pardubičky. Podle posudku je ve velmi dobrém stavu. Území bude také potřebovat 600 parkovacích míst.
0 komentářů
přidat komentář

Související články