Praha 7 chce architektonickou soutěž na podobu lokality Bubny

Vložil
ČTK
23.05.2015 11:45
Praha

Praha - Městská část Praha 7 chce architektonickou soutěž, ze které vzejde budoucí podoba a využití zhruba stohektarové lokality v Bubnech. Na dotaz ČTK to řekla radní Lenka Burgerová. Radnice předpokládá, že vznikne městský bulvár s náměstími a parky, které zapadnou do kontextu sousedních čtvrtí. Také výškou by výstavba měla navazovat na Letnou a Holešovice. Důležitou roli by podle Burgerové měla tvořit železniční doprava, nepřijatelné jsou dopravní koridory.

    Magistrát už několik let připravuje změnu územního plánu, který má určit, co se bude v rozsáhlé oblasti v Bubnech stavět. Loni představil studii, jak by mohla být oblast využita. Počítá například s vybudováním severního vestibulu stanice metra Vltavská, vytvořením dvou městských bulvárů v Argentinské a Brazilské ulici či novým náměstím s dominantou bývalé nádražní budovy, v níž by mohlo být muzeum holokaustu. O změnách magistrát nyní jedná s městskou částí.
    Developeři v Bubnech chystají investice za desítky miliard korun. Pozemky vlastní například společnosti Orco a Prominecon Group. Diskutovalo se o výstavbě kancelářských, bytových a obchodních komplexů nebo také koncertního sálu, který Praze chybí.
    "Praha 7 bude intenzivně jednat s vlastníky pozemků a investory a pokusí se v úzké spolupráci s Institutem plánování a rozvoje a pořizovatelem územního plánu nalézt společnou cestu vedoucí k otevření území a jeho smysluplnému urbanistickému rozvoji," uvedla Burgerová. Radnice mimo jiné navrhuje, aby v budoucnu zůstaly zachovány hodnotné industriální stavby a byla podpořena funkce vltavského nábřeží.
    Podle dřívějších odhadů by se v letech 2016 až 2017 mohlo začít pracovat na zklidnění dopravy a modernizaci železnice. Kompletní přestavba území bude trvat 15 až 30 let.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Správně
Tomáš Vích
23.05.15 08:12
Soutěž na Praze 7
Martin4
23.05.15 10:15
Soutěž zrušena?
Tomáš Vích
17.04.18 09:11
zobrazit všechny komentáře

Související články