Investiční skupina DRFG ovládla projekční a stavební firmu A Plus

Vložil
ČTK
20.05.2015 23:45
Brno

Patrik Tuza
Brno - Brněnská investiční skupina DRFG koupila většinový podíl v brněnské projekční a stavební firmě A PLUS, která je tvůrcem například nové budovy Moravského zemského archivu, kampusu Masarykovy univerzity či Středoevropského technologického institutu (CEITEC). Dosud se soustředila na veřejné zakázky, nyní se chce více zajímat také o komerční stavby, a to především v Brně. ČTK to sdělil zakladatel a majoritní vlastník DRFG David Rusňák. Hodnotu transakce strany nezveřejnily.

    Rusňák v Brně velké možnosti pro výstavbu vidí například v Králově Poli okolo nákupního centra podél Sportovní ulice. Skupina DRFG by chtěla být také u budování nového Jižního centra či u případné proměny výstaviště.
    Skupina DRFG se zaměřuje na investice do energetiky, nemovitostí či finančních služeb. Letos se také stala partnerem hokejové Komety. Její loňské výnosy byly podle informací na firemním webu 200 milionů korun. Tržby společnosti A Plus se v roce 2013 propadly na 75 milionů korun, což byla méně než na polovina let předchozích, a za roky 2008 až 2013 byla trvale ve ztrátě.
0 komentářů
přidat komentář

Související články