Týden města 2015 - pozvánka na happening

Ulice Brna se změní na společné prostory pro sdílení, setkávání i zábavu

Zdroj
Martin Vyhnal, Týden města
Vložil
Tisková zpráva
18.05.2015 07:35
Již v pondělí 18.5. začíná v Brně akce Týden města, která si klade za cíl probudit zájem obyvatel o jejich město a dění kolem nich. Ulice Brna se změní na společné prostory pro sdílení, setkávání i zábavu, které snad leckoho přimějí se zastavit, zapojit se, či se alespoň pousmát.
Město oživí pestrá škála aktivit organizovaná nejrůznějšími lidmi. Bude se jamovat na různé hudební nástroje a bude se tančit.Budou se hrát i promítat pohádky a jíst přitom párky; jinde zas ochutnáte speciality veganské. Společně se projedeme na kole po neexistujících cyklostezkách, či si zahrajeme golf na neexistujícím hřišti – třeba i motykou. Bude se sprejovat a bude se vyšívat. Budeme si moct přímo na ulici pořídit nové oblečení, ale třeba potkáme i nové přátele a známé. Budeme se vzdělávat a budeme si hrát. Budeme si zkrátka užívat naše město.
Ulice totiž nejsou jen dopravní tepny, na ulicích tepe život města. Během Týdne města chceme ukázat, že ulice nejsou či nemusí být královstvím aut, ale královstvím lidí.
"To, co bude letos trvat týden, by mohlo příště trvat měsíc a nakonec celý rok. Chceme lidi inspirovat, aby si oživovali město spontánně pořád, nejen v rámci nějaké akce. Bude se nám v něm potom všem žít lépe,“ řekl spoluorganizátor akce Martin Vyhnal.
Kompletní program najdete na stránkách www.tydenmesta.cz.
0 komentářů
přidat komentář

Související články