Benešov plánuje přeměnu Tyršovy ulice na městský bulvár

Vložil
ČTK
24.04.2015 11:45
Benešov

Benešov - Benešov chce v příštím roce opravit Tyršovu ulici a přeměnit ji v městský bulvár. Práce si vyžádají kolem 40 milionů korun a město je zřejmě bude muset zaplatit ze svého rozpočtu. Žádný vhodný dotační titul zatím není k dispozici. V současnosti se pracuje na projektové dokumentaci, řekl ČTK místostarosta Roman Tichovský (ODS).

    Oprava ulice, která je hlavní příjezdovou cestou z nádraží do centra a přímou spojnicí náměstí se zámkem Konopiště, měla podle původních očekávání začít dříve. Ukázalo se však, že inženýrské sítě na jedné straně jsou v nevyhovujícím stavu a je potřeba je dát do pořádku. Celý projekt se tím také prodraží, náklady vzrostou proti původním plánům zhruba na dvojnásobek.
    "Odhad je asi 20 milionů na sítě a na komunikaci také asi 20 milionů," uvedl Tichovský. Investici bude muset město zřejmě zaplatit ze svého, z kapitoly plán obnovy.
    Radnice chce ulici zklidnit a zkrášlit, aby dostala podobu městského bulváru. Měla by se stát velkou plochou pro chodce a cyklisty. Auta by neměla být vytěsněna, ale mají ulicí projíždět pomaleji, rychlostí nejvýše 30 kilometrů za hodinu, a v menší intenzitě. Nově bude ulice jednosměrná.
    Studie počítá i s výsadbou stromořadí a květin a novými lavičkami. V lokalitě s příznačným názvem Na Blátě jsou navrženy dvě nové kašny, jedna bude mít podobu modelu města.
0 komentářů
přidat komentář

Související články