Brněnskou tramvaj zdobí výstava o slavkovském zámku

Vložil
ČTK
19.07.2006 23:00
Brno

Brno - V jedné z tramvaji brněnského dopravního podniku je ode dneška instalována výstava asi 100 fotografií zámku a dalších pamětihodností ve Slavkově u Brna. Slavkovští doufají, že prostřednictvím této neobvyklé prezentace přilákají do města a tamního Historického muzea více návštěvníků.

"V tramvaji se prostřídá nejvíce cestujících a nejvíc se jich tam taky vleze. Doufáme, že výstava bude mít náležitý ohlas a pomůže to třeba návštěvnosti na podzim, která bývá na zámcích slabší," řekl dnes ČTK Petr Lukas z Historického muzea, které na zámku sídlí. Tramvaj bude brněnské ulice brázdit do 25. srpna a pak od října do konce roku, většinou na lince číslo 1 z Bystrce do Řečkovic.
Fotografie představují především barokní zámek a jeho šestnáctihektarový park. Podle Lukase muzeum při výběru fotografií chtělo upozornit také na nové prohlídkové okruhy ve dvoupodlažním podzemí, kde je k vidění starobylá zámecká pekárna nebo mučírna.
První výstavou v brněnské tramvaji, kterou Dopravní podnik města Brna překřtil na galerijní vůz, byla letos na jaře kolekce děl mladých architektů. "Předpokládáme, že galerijní tramvaj bude nekončící projekt. Jedna výstava skončí, druhá bude vzápětí nainstalována. Nebráníme se ani různým mladým umělcům," řekla ČTK mluvčí podniku Hana Pohanová. Cílem projektu je podle jejích slov přiblížit pěkné věci a zajímavá místa lidem, kteří by si jinak cestu na výstavu nebo do galerie nenašli.


Architektura očima studentů >

0 komentářů
přidat komentář