Antimonopolní úřad udělil pokutu 40.000 korun zlínské univerzitě

Vložil
ČTK
17.07.2006 19:30
Brno


Brno - Zlínská Univerzita Tomáše Bati (UTB) špatně zadala čtyřmilionovou zakázku v souvislosti se stavbou Univerzitního centra a musí zaplatit pokutu 40.000 korun. Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se nelíbilo hlavně to, že vítězná firma S-Invest CZ zahrnula do své nabídky i služby, které škola původně nepožadovala, a škola na ně brala ohled. To mohlo ovlivnit pořadí nabídek, řekl ČTK Filip Vrána. UTB se neodvolala, přesto tvrdí, že zákon neporušila.

Univerzita vyhlásila soutěž na technický dozor stavby na konci loňského roku. Dostala pět nabídek, z nichž vybrala ekonomicky nejvýhodnější od firmy S-Invest CZ. Škole ale navrhovala i jiné služby, které v původním zadání UTB neuvedla. "Jednalo se zejména o právní poradenství, zpracování ročních zúčtování a periodických hlášení na ministerstvo školství nebo organizační zajištění výběrových řízení," upřesnil Vrána.
Podle antimonopolního úřadu se škola řídila i těmito částmi nabídky a na základě toho vybírala. "Pokud měl zadavatel zájem také o uvedené služby, měl je v zadávací dokumentaci uvést," uvedl Vrána. Firma tvrdí, že proto, že pro školu už v minulosti pracovala, chtěla jí vyjít maximálně vstříc.
Úřad by mohl univerzitě uložit pokutu skoro 200.000 korun a tendr zrušit. Škola už ale s firmou uzavřela smlouvu, a proto není zrušení soutěže možné. Pokuta má mít hlavně preventivní význam, doplnil Vrána.


Zlín kvůli problémům s penězi postaví kongresové centrum na etapy >

Zlínská univerzita připravila výstavu propagující nový komplex >

Zlínská univerzita zahájila výstavbu centra za 453 milionů >

Zlín zahájí výstavbu kongresového centra, hotové bude v roce 2008 >

1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
co dodat ...
Jakub Wyderka
18.07.06 09:22
zobrazit všechny komentáře