Dělníci odstraňují střechu zříceného domu ve Vodičkově ulici

Vložil
ČTK
17.07.2006 13:40
Praha

Praha - Dělníci začali ve Vodičkové ulici v centru Prahy sundavat zbytky střechy z domu, jehož část se v neděli ráno zřítila. Z plošiny autojeřábu se snaží zachytit lany střechu kubistického objektu, v němž sídlila legendární cukrárna U Myšáka. Postupují velmi opatrně. Jejich počínání sledují desítky zvědavců. Dům byl už delší dobu v havarijním stavu a prochází rekonstrukcí. Statik na místě ČTK řekl, že fasáda domu směrem do ulice je dostatečně zajištěna a nehrozí zřícením.
Zřícení stěny s fasádou do Vodičkovy ulice vyloučil už v neděli městský statik Petr Macháň, který budovu prohlédl. Statici mají sledovat i okolní domy. Vodičkova ulice je nadále zcela uzavřena pro veškerou dopravu, pro chodce jen částečně. Pěšky nelze projít pouze úsekem přímo před zřícenou budovou.
Záchranáři a hasiči se psy sutiny hned v neděli prohledali a nikoho pod nimi nenašli. Nikdo nebyl zraněn.
Policie příčiny havárie vyšetřuje, nikoho podezřelého ale zatím nevytypovala. "Vyšetřování může trvat i týdny, budeme vyslýchat všechny zúčastněné osoby, vyžádáme si dokumentaci ke stavbě a necháme si vypracovat znalecké posudky," řekla dnes ČTK mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Pokud by policie dospěla k závěru, že za havárii může někdo konkrétní, hrozilo by mu obvinění z obecného ohrožení, dodala.
Podle zápisu ze 7. prosince 1995 v katastru nemovitostí na internetu vlastní dům akciová společnost Gallery Myšák. Jejím jediným akcionářem je nizozemská společnost CEE BW Amsterdam.
Projekt ve Vodičkově ulici číslo 31 zahrnuje rekonstrukci objektu a dostavbu proluky. V komplexu by měly být kanceláře, byty a obchody. Parkování mají zajistit podzemní garáže. Počítá se i s obnovením kavárny U Myšáka a s galerií.


Ve Vodičkově ulici v centru Prahy spadla část opravovaného domu >

Statik: Zeď s fasádou domu U Myšáka ve Vodičkově ulici nespadne >

Památkář se obává, že investor dům ve Vodičkově ulici zboří >

0 komentářů
přidat komentář