Developer chce v Horních Počernicích postavit 162 rodinných domů

Zdroj
Filip Sušanka
Vložil
ČTK
06.03.2015 10:25
Praha

Aktuální projekt společnosti: bytový dům Krásné Počernice, snímek: Konhefr, Filip Šlapal
Praha - Developerská společnost Konhefr chce v pražských Horních Počernicích do deseti let postavit 162 rodinných domů, část z nich bude podzemních. První etapu projektu Bílý Vrch plánuje zahájit letos v říjnu, zjistila ČTK z databáze EIA. Výstavbu developer rozdělil do šesti etap, skončit má v roce 2025.

    Domy mají mít dispozice 4+kk, 5+kk a dvougenerační pak 4+kk s 2+kk. Část domů bude podzemních. Ty budou mít všechny místnosti na jedné úrovni. Doplňovat je budou dvě otevřená átria, která zajišťují provětrání a prosvětlení dispozic. Domy pod vrstvou zeminy osázené vegetací nabízejí podle developera moderní ekologické bydlení. "Architektonicko-energetický koncept domu zaručuje všem bytovým jednotkám příjemné mikroklima ve všech ročních obdobích," uvádí firma na svých internetových stránkách.
    Konhefr postavil podobné unikátní domy v zemi poprvé v projektu "Nové Počernice" v Praze 9. Stavba těchto nízkoenergetických domů v zemi byla poté nominována na cenu Státního fondu rozvoje bydlení za nejlepší stavbu určenou pro bydlení pro rok 2010.
    Celkem by v domech z projektu Bílý Vrch mělo bydlet kolem 550 lidí. Pro tolik lidí je dimenzovaná plánovaná čistírna odpadních vod. Kromě toho developer zřídí 508 parkovacích stání, součástí záměru je vybudování zemního valu a ploch zeleně s parkovými úpravami. Celkový obestavěný prostor zabere 91.500 metrů čtverečních.
    Areál má vyrůst severně od nynější zástavby vymezené ulicemi Kludských a Cirkusová. Na západě území navazuje na ulici K Zelenči, která se napojuje na ulici Ve Žlíbku. Nyní je toto území zemědělsky využívané. "Předkládaný záměr je součástí nově budované obytné zóny, nepředpokládá se proto negativní ohlas obyvatelstva," píše developer v dokumentaci.
    Developerská společnost Konhefr, stavby a interiéry, která vznikla v roce 1996, se specializuje na stavbu nízkoenergetických rodinných a bytových domů v Praze a jejím okolí. Postavila například projekty Krásné Počernice, Struhařovské výsluní či Rezidence Klánovice. Za obytný soubor Horní Počernice V Lukách získala prestižní ocenění Stavba roku 2008. Loni developer měl obrat 80 milionů korun po předloňských 207 milionech korun.
0 komentářů
přidat komentář