Čtyři architektonické studie určí novou podobu centra Mikulova

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
23.02.2015 19:50
Mikulov (Břeclavsko) - Centrum Mikulova, které je od roku 1952 městskou památkovou zónou, čekají úpravy. Stát by mohly až sto milionů korun. Nově by v něm mohla vzniknout tržnice s regionálními a zemědělskými produkty, jeho součástí by se mohl stát amfiteátr k pořádání kulturních akcí a zajímavostí by se mohl stát vodní prvek připomínající potok. ČTK to dnes řekl mikulovský starosta Rostislav Koštial (ODS).

    "Nechali jsme si zpracovat čtyři architektonické studie nové podoby centra města. Do poloviny letošního roku bychom mohli vybrat spolu s veřejností tu nejlepší. Pak se pokusíme na záměr získat dotace, zřejmě z EU," doplnil starosta.
    O úpravách centra Mikulova začali radní uvažovat v souvislosti s dlouho plánovanou rekonstrukcí zchátralých vodovodů, kanalizace a plynovodu, které vedou pod ulicemi a náměstími. Oslovili proto architekty s tím, aby jim svými návrhy pomohli města oživit.
    "Chceme v něm pořádat více kulturních akcí. Na centrálním Náměstí by se obchody měly rozšířit na pulty umístěné před budovami. Chceme více posezení pro naše občany i turisty," uvedl Koštial. K největším zajímavostem patří podle něj návrh vytvořit repliku potůčku v centru města. Připomínat by měla to, že pod ním je dlouhá desetiletí Hnánický potok, který je vedený potrubím.
0 komentářů
přidat komentář