MMR bude za evropské peníze vzdělávat stavební úředníky

Vložil
ČTK
23.01.2015 03:00
Praha

Praha - Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) bude za evropské peníze vzdělávat stavební úředníky. Celkem chce v první fázi proškolit 800 lidí z celého Česka, informovalo dnes ministerstvo.

    Cílem projektu je podle MMR zavést komplexní systém vzdělávání a přípravy pracovníků i úředních osob obecních stavebních úřadů a zefektivnit tím jejich vzdělávání.
    "Vytvoření uceleného systému vzdělávacích aktivit pro stavební úředníky umožní jednotnost postupů při výkonu činností stavebních úředníků v rámci celé ČR," uvedlo MMR s tím, že cílovou skupinou projektu jsou pracovníci prvoinstančních a druhoinstančních obecních stavebních úřadů.
    Úředníci se budou vzdělávat mimo jiné v územně plánovací dokumentaci, územním rozhodování, stavebním řádu, kontrole a dozoru, bezbariérovém užívání staveb či různých legislativních opatřeních.
    Odborní experti jednotlivých oblastí zpracují odborné studijní texty jak pro e-learning, tak pro prezenční semináře. Následně danou problematiku přednášet na prezenčních seminářích, které se uskuteční od letošního února do června.
0 komentářů
přidat komentář