Soukromník chce postavit v Plzni sídliště na 160 hektarech

Vložil
ČTK
03.08.2006 10:30
Plzeň

Plzeň - Stovky bytů by měly vzniknout ve stošedesátihektarové lokalitě Na Švabinách mezi plzeňskými městskými částmi Doubravka a Slovany. Stavba nejrozsáhlejšího takového projektu ve městě v jeho novodobé historii začne po roce 2008. Financovat ho bude soukromý investor. Píše to dnešní Mladá fronta Dnes (MfD) v regionální příloze.

    "Vlastníci pozemků se sdružují a je otázka, jak se dohodnou. Osobně bych byl nejradši, kdyby se toho ujal jeden velký, protože s větším počtem drobnějších investorů by mohly nastat problémy," uvedl starosta Doubravky Pavel Rödl. Dodal, že ze 160 hektarů bude 30 zastavěno bytovými jednotkami, 50 rodinnými domy a 15 hektarů zabere městská zeleň.
    Nejprve musí být schválena změna územního plánu. "Projednávaní bude trvat asi rok," řekla Irena Vostracká z městského útvaru koncepce a rozvoje.
    Druhým problémem je chybějící kanalizace, která závisí na vybudování úslavského kanalizačního sběrače. Projekt za 400 milionů je součástí většího balíku vodohospodářských staveb, které by měla výrazně podpořit EU.
    Výstavba by neměla citelně zasáhnout do krajiny. Dominantním místem celé lokality zůstane panoramatická vyhlídka na Krkavec, Radyni a Chlum. V centru zóny bude parčík. "Chceme, aby celá oblast měla charakter moderního bydlení, kde bude dostatek zeleně a plochy pro rekreaci," dodala Vostracká.
0 komentářů
přidat komentář