Brno vybuduje nový domov s pečovatelskou službou

Vložil
ČTK
07.01.2015 21:20
Brno

Brno - Nový domov s pečovatelskou službou vznikne v Mlýnské ulici v Brně. Bude v něm 22 bytů. Stavba by měla začít letos v březnu a bude stát kolem 45 milionů korun. Brno je uhradí z fondu bytové výstavby. ČTK to dnes řekla primátorova náměstkyně Klára Liptáková (KDU-ČSL).
    Radnice vybírá dodavatele zakázky, který objekt na rohu Mlýnské a Čechyňské ulice na pozemku o výměře téměř 500 m² vybuduje. "V březnu chceme začít stavět. Uvnitř bude 22 bytů od 1+kk po 3+kk. Čtyři byty budou bezbariérové," uvedla Liptáková. Kromě toho budou součástí administrativní a sociální prostory pečovatelské služby a parkovací místa před domem.
    Náklady kolem 45 milionů pokryje město. "Peníze dáme z fondu bytové výstavby," řekla Liptáková. Peníze do fondu město získává prodejem domů a bytů. Většinu peněz z něj musí vynaložit na opravdu dalších domů, na jejich vybudování nebo na náklady spojené s bytovou problematikou.
    Podle Liptákové je nutné na seniory myslet. "V budoucnu je to politickým úkolem všech reprezentací. Víme, že populace stárne a v Brně extrémně. Z průzkumů vyplývá, že se právě Brno má za nějakou dobu stát nejstarším městem v České republice, přestože je univerzitním městem," upozornila Liptáková.
    Brno má téměř padesátku domů s pečovatelskou službou, které nabízejí skoro tisícovku bytů. Kromě toho se v Brně nachází zhruba dvacet domovů pro seniory s kapacitou přes 2000 lůžek. Stejný počet žadatelů o umístění do těchto zařízení však město stále eviduje.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
dumpingová cena
Petr Velička
09.01.15 11:18
zobrazit všechny komentáře