ČKAIT má nového ředitele kanceláře, stane se jím Hnízdil

Vložil
ČTK
30.12.2014 11:00
Praha

Praha - Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT) bude mít od 1. ledna nového ředitele kanceláře. Stane se jím Radek Hnízdil (38), informovala dnes ČTK mluvčí ČKAIT Soňa Rafajová.
    Osmatřicetiletý Hnízdil ve funkci nahradí dosavadní ředitelku Lenku Zimovou, která odchází na vlastní žádost. Post zastávala od vzniku ČKAIT v roce 1992.
    Hnízdil ve ČKAIT pracuje 13 let, naposledy vedl v Kanceláři ČKAIT středisko Informačních technologií. Zároveň byl také tajemníkem představenstva komory. Podílel se na digitalizaci informačních systémů určených pro autorizované inženýry a techniky, zejména zpřístupnění českých technických norem on-line, a na tvorbě profesního informačního systému ČKAIT (PROFESIS). Absolvoval magisterské a doktorské studium na Fakultě stavební ČVUT v Praze.
    Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě je profesní organizací, do jejíž působnosti patří především dohled nad technickou kvalitou stavebních oborů a specializací, ochrana zájmů klientů při územním plánování, projektování a výstavbě, hodnocení efektivnosti staveb a jejich bezpečnosti či spolupráce při zpracování návrhů právních předpisů týkajících se stavebnictví a jejich novel.
    Členy této veřejnoprávní stavovské organizace je více než 29 tisíc autorizovaných inženýrů a techniků. ČKAIT navazuje na stavovskou organizaci, která byla zřízena před více než sto lety v roce 1913 pod názvem Svaz českých úředně autorizovaných civilních inženýrů v Království českém.
    Kancelář ČKAIT zajišťuje hlavně odborné, ekonomické a administrativní činnosti komory. K jejím úkolům patří také předávat informace členům a zajišťovat jejich další profesní vzdělávání.

ČKAIT versus ČKA
0 komentářů
přidat komentář