Olomouc vypsala soutěž na regeneraci bývalých kasáren v Neředíně

Zdroj
Vladimír Onderka
Vložil
ČTK
05.07.2006 00:05
Olomouc

Olomouc - Olomoucká radnice vypsala v těchto dnech veřejnou obchodní soutěž na firmu, která zregeneruje kasárna v městské části Neředín. Město chce areál přebudovat na podnikatelskou zónu. Úpravy kasáren, které radnice získala před dvěma lety od státu, si vyžádají podle odhadů téměř 60 milionů korun. Město se pokusí získat na akci dotaci, řekl ČTK náměstek primátora Jaromír Czmero.

    Radnice bude přijímat nabídky do 6. září. Z  podmínek soutěže vyplývá, že po vítězi bude chtít, aby se pustil do regenerace kasáren příští rok. "Součástí zakázky jsou demolice nevyhovujících objektů, vybudování nového vjezdu do areálu a rekonstrukce tří místních domů," uvedl Czmero.
    K nákladům investice uvedl, že dosáhnou podle odhadů 58,7 milionů korun. Radnice se pokusí na akci získat zhruba 41 milionů korun z  evropského programu Reality, jehož cílem je podpora projektů přípravy, rozvoje a regenerace průmyslových zón a podnikatelských nemovitostí. Zbylých asi 17,7 milionu korun by radnice uhradila z vlastních zdrojů.
    Areál bývalých kasáren za neředínským letištěm by podle vedení města měli poté obsadit podnikatelé. "Chceme jej využít pro podnikání, služby a výrobní aktivity. Nabízí se i využití pro skladovací aktivity," řekl už dříve náměstek primátora Miroslav¨ Petřík.
    Armáda se již v Olomouci zbavila všech velkých vojenských areálů. Po komplexu u Baumaxu si svého majitele již našel také památkově chráněný objekt staroměstských kasáren ve Studentské ulici.
0 komentářů
přidat komentář

Související články