GRAND PRIX OA 2006 – Výběr GALERIE ARCHITEKTURY

Vložil
Martin Rosa
03.07.2006 09:40
XIII. ROČNÍK


12. července – 25. srpna 2006
GALERIE ARCHITEKTURY
Starobrněnská 16/18, Brno

Vernisáž výstavy 11. července 2006 v 19 hodin.
Otevřeno úterý – pátek 11 – 18 hodin, sobota – neděle 13 – 18 hodin

Výstavu pořádá CENTRUM ARCHITEKTURY ve spolupráci s Obcí architektů.
Výstava je doprovázena katalogem.

Brněnské uvedení výstavy podpořili:
Ministerstvo kultury České republiky
Statutární město Brno
Nadace české architektury
LUXPLAN s.r.o.
Stavební veletrhy Brno

Mediální partneři: ARCHITEKT, archiweb.cz

Kurátor, architektonické řešení výstavy: Renata Vrabelová
Produkce: CENTRUM ARCHITEKTURY
Instalace výstavy: Martin Králík

Pro brněnské uvedení výstavy v Galerii architektury byly již tradičně vybrány oceněné práce, dále realizace, které mají autorský nebo místní vztah k Brnu a jeho okolí a rovněž práce odbornou porotou sice neoceněné, ale vypovídající o vývoji a stavu současné české architektury. Brněnskému publiku bude představeno 60 z celkového počtu 109 soutěžních panelů, kterými byla letošní soutěž obeslána.

Jsou to všechny oceněné práce, z nichž pro Brno nejvíce zajímavá je cena za rekonstrukci divadla Reduta autorského týmu ateliéru D.R.N.H., s významným podílem výtvarného názoru malíře Petra Kvíčaly.
Z dalších oceněných, především divácky atraktivních, jsou to rodinný dům Plecháč (čestné uznání) od atelieru OK PLAN v Humpolci, rodinný dům v Mořině (čestné uznání) autorského týmu ARCHTEAM, rekonstrukce domu Besídka ve Slavonicích (čestné uznání) – práce Romana Kouckého pro členy divadla Sklep.

Ve výběru pro Galerii architektury jsou z brněnských realizací zastoupeny např. obchodní dům Omega na Náměstí Svobody (atelier Kuba Pilař), rekonstrukce strojírny Vaňkovka – konverze na galerii současného umění Wannieck Gallery (atelier D.R.N.H.), konverze bývalé textilní továrny Moravan (Tomáš Šenberger, Miloslav Pfeffer) a dva již slavné rodinné domy v Kamenné ulici od Zdeňka Fránka.
Cena za celoživotní dílo byla letos udělena paní architektce Věře Machoninové, která se proslavila hlavně spoluautorstvím na obchodních domech – Kotva a Dům bytové kultury v Praze.

Více o GRAND PRIX Obce architektů 2006 >
0 komentářů
přidat komentář