UMPRUM zvolila podruhé rektorem Jindřicha Smetanu

Vložil
ČTK
25.11.2014 14:50
Praha

Praha - Rektorem Vysoké školy uměleckoprůmyslové by měl příští čtyři roky být znovu Jindřich Smetana. Akademický senát jej v pondělí zvolil 13 hlasy ze 14, jeden senátor se zdržel hlasování. Nově zvoleného rektora jmenuje prezident republiky na období 2015 až 2019. ČTK o tom dnes informovala PR manažerka školy Veronika Pařízková.

    Smetana v čele školy stojí už od roku 2011. Během té doby se podle Pařízkové podařilo především dokončit přípravy na novou budovu školy, představit nový vizuální styl školy a stabilizovat financování školy, včetně pokračování úspěšné spolupráce s průmyslem. Škola namísto své zkratky VŠUP nyní používá termín UMPRUM, který více odkazuje k historii školy i její náplni. Upustilo se od příprav výstavby nové budovy v Ďáblicích a připravuje se rekonstrukce bývalé základní školy v Mikulandské ulici na objekt, kde by měly být zejména dílny a ateliéry.
    Jindřich Smetana je synem architekta Pavla Smetany a spisovatelky Jindřišky Smetanové. Patří k absolventům školy, v roce 1979 absolvoval u scénografa Josefa Svobody, s nímž od začátku 80. let spolupracoval v Laterně Magice. Vedle scénografie a výstavnictví se věnuje převážně kulturním stavbám. Se svou společností Anima-Tech realizoval například divadla Spirála (1991) a Alfred ve dvoře (1997), za něž získal Grand Prix Obce architektů.
0 komentářů
přidat komentář

Související články