Zrekonstruovaný podchod ve Zlíně potřebuje další stavební úpravy

Vložil
ČTK
15.11.2014 08:50
Zlín

Zlín - Nový podchod mezi náměstím Práce a bývalým baťovským továrním areálem v centru Zlína, který radnice v červnu otevřela po téměř roční rekonstrukci, čekají další stavební zásahy. Do podchodu totiž zatékalo. Jeho rekonstrukce stála téměř 50 milionů korun, 85 procent pokryly evropské dotace. V plánu je nanesení nových izolačních nátěrů, injektáže a změna způsobu odvodnění objektu, sdělil ČTK mluvčí radnice Zdeněk Dvořák. Stavební úpravy budou stát asi 260.000 korun, zaplatí je společně radnice a zhotovitel stavby.
    Opravy začnou v úterý, trvat by měly měsíc, průchod zůstane přístupný. "Tato technická opatření by měla být účinná, shodli jsme se na tom i s odborníkem, který nám dlouhodobě provádí pravidelné kontroly mostů," uvedl primátor Miroslav Adámek (STAN).
    Pokud by ani další opravy nebyly úspěšné, musela by se podle primátora opravit izolace podchodu z horní strany, to by ale znamenalo zásah do frekventované silnice. Město zatékání řešilo už brzy po dokončení rekonstrukce, změnil se například systém závlahy přilehlého trávníku, drobné opravy však nebyly úspěšné.
    Při rekonstrukci byly odstraněny nadzemní objekty ze strany náměstí Práce, přibyl nový eskalátor, výtah, modernizovalo se sociální zařízení. Prostor hlídají tři kamery, které obsluhuje městská policie. Radnice se však nedokázala dohodnout s majiteli několika malých obchodů v podchodu na stavebních úpravách, obchody proto zůstaly ve stejné podobě jako dříve.
    Rekonstrukce podchodu byla jednou ze tří velkých investic města v posledních letech. Radnice také revitalizovala park Komenského a Gahurův prospekt, prostor před kongresovým centrem.
0 komentářů
přidat komentář

Související články