Halu pražského hlavního nádraží opraví Metrostav za 470 milionů

Zdroj
Tomáš Cafourek
Vložil
ČTK
11.11.2014 18:50
Praha

Praha - Zastřešení příjezdové haly pražského hlavního nádraží opraví za téměř 470 milionů korun sdružení společností Metrostav a Prominecon CZ. Nový plášť nad železničními nástupišti by měl být hotový do května 2017. ČTK to dnes řekl mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marek Illiaš.
     Rekonstrukce spočívá v kompletní výměně skleněných desek mezi žebrovím příjezdové haly a ocelové části konstrukce budou opatřeny novým nátěrem, uvedla v dokumentaci k opravě správa železnic. Nové budou i elektrické troleje nad kolejemi a upevňovací lana, která troleje drží.
    Kromě ocelové konstrukce haly je na největším pražském nádraží v rekonstrukci historická Fantova budova. Střední trakt, takzvaná Fantova kavárna, je už hotový. Nyní posuzují České dráhy, které jsou majitelem objektu, projektovou dokumentaci k opravám bočních traktů, řekl ČTK Martin Hamšík, mluvčí italské společnosti Grandi Stazioni, která budovu rekonstruuje.
    Grandi Stazioni v minulosti rekonstruovala odbavovací halu nádraží za 1,15 miliardy korun a získala za to prostory v budově nádraží do pronájmu na 30 let. Kromě nájmu obchodů v odbavovací hale hledá společnost nájemce i pro prostor bývalé kavárny ve Fantově budově. Sehnat nájemce pro tento secesní prostor se jí ale dlouhodobě nedaří.
0 komentářů
přidat komentář

Související články