V Brně se otevřelo nové přírodní koupaliště za 59 milionů

Vložil
ČTK
08.10.2014 18:50
Brno

Brno - V Brně na pravém břehu Svratky vzniklo v Komárově nové přírodní koupaliště. V létě je určené ke koupání, vejde se sem až 2500 návštěvníků, v zimě může za mrazů sloužit bruslařům. Město zaplatilo za přírodní koupaliště 59 milionů korun, řekl dnes novinářům starosta městské části Brno-jih Josef Haluza.
    Sportovní a rekreační areál má tři vodní nádrže. Hlavní má rozlohu 2750 metrů čtverečních, hluboká je až tři metry. Pro děti bude brouzdaliště s různými zábavními prvky. Třetí vodní plocha slouží k biologickému čištění vody, která tak nemusí být chlorovaná, což je příznivější především pro děti. "Čistotu zajistí více než 6000 vodních rostlin a filtrace složená z křemitého písku a oblázků," uvedl Haluza.
    Součástí areálu jsou také kurty na plážový volejbal. Provoz areálu bude celoroční, aby si na sebe mohl vydělat. V zimě, pokud bude mráz, vodní plocha poslouží jako kluziště. Starosta chce zřídit také půjčovnu loděk.
    V Komárově a sousedních Horních Heršpicích se po obou březích Svratky v posledních letech budují stále nová sportoviště a místa pro aktivní rekreaci. Vznikly zde například baseballové hřiště, skatepark, víceúčelová hřiště pro kolektivní sporty, tenisové kurty a je zde také zoologický koutek. Místem prochází páteřní cyklostezka vedoucí od Brněnské přehrady k nákupnímu centru Olympia a dále na jih.
0 komentářů
přidat komentář