Hasiči ve Znojmě budou mít novou stanici za sto milionů

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
09.09.2014 16:30
Znojmo

Znojmo - Ve Znojmě vznikne do dvou let nová centrální hasičská stanice za zhruba sto milionů korun. V současné sídlí hasiči přes padesát let, je zastaralá a nelze ji přestavět pro potřeby záchranářů. Proto je nutné vybudovat nové sídlo, řekl dnes ČTK mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák. Projekt uhradí ze svého rozpočtu ministerstvo vnitra. Půjde o jednu z největších investic do hasičského sboru v regionu.
    Hasiči zatím sídlí v Pražské ulici, kde na stanici pracuje dvanáctičlenný tým záchranářů. Ročně mají zhruba 800 výjezdů, většinou k požárům a dopravním nehodám. Nové sídlo vybudují na třináctihektarovém pozemku, který získají bezúplatně od policie.
    "V současné budově jsou především problémy v garážích. Pro moderní hasičská auta jsou již těsná," uvedl Dvořák.
    Půjde o druhou velkou investici do hasičského sboru na jižní Moravě. Loni v prosinci získali novou hasičskou stanici záchranáři v Mikulově. Stála přibližně 25 milionů korun.
    Dalším projektem bude stavba nové centrální hasičské stanice v Brně. Stávající je technicky v tak špatném stavu, že ji nelze přestavět. Je nutné ji strhnout a postavit nové sídlo. Přijde na 200 milionů korun. Architektonická studie nového sídla teprve vzniká.
0 komentářů
přidat komentář