Kyjov opravil smuteční síň a vytvořil nová kolumbária

Vložil
ČTK
03.09.2014 10:30
Kyjov (Hodonínsko) - Kyjov na Hodonínsku kompletně zrekonstruoval za téměř 26 milionů korun smuteční síň, která byla v havarijním stavu. Součástí prací byla i oprava hřbitovních zdí a bran. Vznikla nová kolumbária pro urny s popelem a zabezpečovací systém napojený na policii, řekl dnes ČTK místostarosta Kyjova Antonín Kuchař (Sedmadvacítka nezávislých). Náklady hradilo město z vlastního rozpočtu.
    Město opravovalo smuteční síň od loňského října. "Objekt vznikl někdy v sedmdesátých letech minulého století a rekonstrukci už opravdu potřeboval. Konstrukce už byly v havarijním stavu, řešili jsme problémy s okny a další technické potíže," uvedl Kuchař.
    Radnice proto přistoupila ke generální rekonstrukci, původní zůstal jen plášť. Smuteční síň tvoří tři kompletně opravené části, a to obřadní síň, technické zázemí a zázemí pro správu síně a hřbitova včetně kanceláře a sociálního zařízení.
    "Nová je technická infrastruktura, jako přípojky vody, plynu, elektřiny, optického kabelu a kanalizační přípojka. Zrekonstruovali jsme také část zborcené kanalizace," informovala Vanda Vykydalová z kyjovského městského úřadu. Síň je nově vybavená vzduchotechnikou a vznikl i vnitřní zabezpečovací systém, který je napojený na městskou policii a kamerový systém. Opraven ke kromě zdí a vstupních bran také chodník za síní a opěrná zídka u parkoviště.
    V brzké době nabídne město občanům novou službu v podobě kolumbárií na uložení uren s popelem. "Kolumbária nyní dokončujeme a chceme je mít v září hotová. Dosud jsme takovou službu nenabízeli. Nyní jsme vybudovali přes sto míst," dodal Kuchař.
0 komentářů
přidat komentář

Související články