Tradiční konference Inteligentní digitální domácnost

Vložil
Tisková zpráva
21.08.2014 00:05


Další ročník tradiční konference Inteligentní digitální domácnost se uskuteční v pátek 19. září od 10:00 na Výstavišti PVA EXPO PRAHA Letňany v rámci oficiálního doprovodného programu jubilejního 25. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH.


Konference se bude věnovat současnému trendu centralizovanému ovládání elektroniky, spotřebičů či vytápění.

Inteligentní digitální domácnost sdružuje do jednotného systému postupně všechny funkce, aplikace a koncová zařízení moderní domácnosti. Spotřební elektronika i domácí spotřebiče, komunikační a ovládací terminály, výpočetní technika i zabezpečovací zařízení v inteligentní digitální domácnosti pracují v jednom systému. V současné době je již samozřejmostí, že moderní inteligentní domácnost, tak jak je nabízena mnoha firmami a společnostmi v ČR, má drtivou většinu funkcí a aplikací ovládanou dálkově – regulovat vytápění a klimatizaci, zjišťovat stav zásob v ledničce, rozsvěcet a zhasínat osvětlení.

Možnosti ovládání provozu domácnosti rostou spolu s rozšířením smartphonů, tabletů a samozřejmě i televizorů s internetovým přístupem Smart TV. Televizní přístroj se tak staví do role nejenom multimediálního zařízení, ale také jako ovládací panel celého domu či domácnosti a umožní sledovat aktuální energetickou spotřebu, ovládat další zařízení připojená do sítě apod.

Odborným garantem konference je Asociace chytrého bydlení. Na konferenci představí svoje novinky společnosti Eaton Elektrotechnika s.r.o., 2N Telekomunikace, a.s., AV MEDIA, a.s., ATREA s.r.o. a další.

Bližší informace o programu a registrační formulář naleznete zde.
0 komentářů
přidat komentář