Havl. Brod nabídl 75 parcel pro domy, příprava stála 44 milionů

Vložil
ČTK
19.08.2014 19:40
Havlíčkův Brod

Havlíčkův Brod - Havlíčkobrodská radnice dnes otevřela novou lokalitu pro bydlení mezi Ledečskou a Rozkošskou ulicí. Více než polovina ze 75 parcel už je prodaná, nejvíc šly na odbyt parcely pro samostatné rodinné domy. Volná jsou ještě místa pro řadové a terasové domy. Za vybudování technické infrastruktury město zaplatilo 44 milionů korun, řekla ČTK mluvčí radnice Alena Doležalová. Kvůli dopravnímu připojení nové lokality vznikla okružní křižovatka v Ledečské ulici.
    Podle starosty Jana Tecla (ODS) parcely v Brodě dlouho chyběly. Velkou lokalitu pro bydlení se podařilo připravit po řadě let. "Byl to jeden z nosných bodů programového prohlášení rady města na toto volební období," uvedl Tecl. Do dalších navazujících pozemků navíc investují soukromí podnikatelé. "Jsou tam nejméně další dva subjekty, které nabízejí parcely," řekl starosta.
    Naposled prodávalo město před čtyřmi lety 11 lukrativních parcel U Rybníčku. Cena se u některých v soutěži dostala až k 2900 korunám za metr čtvereční. Pozemky nad Ledečskou ulicí se prodávají od loňského podzimu, někde už noví majitelé začali stavět. V nabídce bylo 26 parcel pro samostatné domy, 32 pro řadové a 17 pro terasové domy. Parcely pro individuální domy byly prodány v průměru za 1147 korun za metr čtvereční. U zbývajících volných pozemků, kterých je 33, stojí metr čtvereční 980 Kč. "Nemyslíme si, že bychom je neprodali, máme za to, že to je jen otázka času," podotkl starosta. V lokalitě by mělo být výhledově postaveno také sedm bytových domů.
    Petr Doucha z realitní kanceláře Reality HB uvedl, že nabídka parcel přispívá k celkovému oživení realitního trhu ve městě. "Je potřeba, aby lidé měli na výběr," řekl. Podle radnice by to mohlo v Havlíčkově Brodě pomoci zastavit odliv obyvatel, s nímž se v poslední době potýkají všechna velká města na Vysočině. V Brodě zaznamenali statistici koncem minulého roku 23.345 trvale žijících lidí, o 138 méně než v roce 2012.
0 komentářů
přidat komentář