Prostějovské divadlo zprovoznilo nový web s virtuální prohlídkou

Zdroj
Petr Běhal
Vložil
ČTK
06.08.2014 19:20
Prostějov

Prostějov - Městské divadlo v Prostějově před nadcházející sezónou zprovoznilo nové internetové stránky, jejichž součástí je i virtuální prohlídka budovy, ve které divadlo sídlí. ČTK to dnes řekla ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková. Divadlo ročně navštíví zhruba 50.000 lidí.
    "Předchozí stránky sloužily divadlu pět sezón a po obnově už doslova volaly. Věřím, že se v nich návštěvníci rychle zorientují a najdou všechny potřebné informace," uvedla Maršálková. Internetové stránky jsou podle Maršálkové důležitým informačním zdrojem nejen pro diváky, ale také pro hostující divadla. Na webu jsou podrobné informace o jevišti, zákulisí i technickém vybavení divadla. Součástí stránek je rezervační systém na vstupenky.
    Divadlo sídlí v Národním domě, který je národní kulturní památkou. V nabídce nových internetových stránek je proto i virtuální prohlídka. "Lidé si mohou Národní dům prohlédnout ze všech úhlů pohledu, zvenčí i uvnitř. Prohlídka jim umožní prozkoumat výzdobu do nejmenších detailů, ve vyskakovacích oknech najdou fotografie detailů i potřebné základní informace o tomto architektonickém skvostu," podotkla Maršálková.
    Národní dům v Prostějově je secesní památkou evropského významu. Patří k dominantám města. Národní dům byl postaven v letech 1905 až 1907 podle návrhu předního představitele české secese Jana Kotěry. Jeho úkolem bylo vybudovat kulturní a společenské centrum města s hospodou, divadlem i prostory pro spolky. Na stavbě se podíleli malíři Jan Preisler, František Kysela a sochaři František Sucharda a Bohumil Kafka.

> www.divadloprostejov.cz/virtualni-prohlidka/
0 komentářů
přidat komentář

Související články