Experti doporučují, aby měl boleslavský akvapark výjimečný prvek

Zdroj
Pavel Šubrt
Vložil
ČTK
20.06.2006 18:50
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav - Mladá Boleslav by podle doporučení expertů neměla stavět akvapark s vyššími náklady než zhruba 150 milionů korun. Měla by také nejdříve zpracovat podrobnou studii, která by investici posoudila jak z  hlediska pestrosti nabídky, tak ekonomiky provozu a výše investičních nákladů. Akvapark by také měl mít nějaký výjimečný prvek, který nemají podobná zařízení v  Praze, Liberci či jiných spádových oblastech. Na dnešní besedě se zastupiteli to shrnuli autoři analýzy možných modelů akvaparku.

    Vedení města si odborné posouzení objednalo kvůli protahovaným jednáním s italským investorem, společností Icarus International. Její záměr sice zastupitelé loni schválili, ale od té doby řada lidí začala měnit názor. Investor původní záměr postupně výrazně změnil a nyní zvažuje ve vybraném území hlavně masivní výstavbu bytů a jen v menší míře areál vodních sportů.
    Vedení města původně chtělo na dnes svolaném mimořádném jednání zastupitelů projednat, zda dále s italským investorem jednat, či nikoliv. Zastupitelé se ovšem nedokázali shodnout na programu jednání, proto se nemohlo konat. Zastupitelé vyslechli alespoň odbornou analýzu budoucího akvaparku, ale o ničem rozhodovat nemohli.
    Primátor Svatupluk Kvaizar dnes řekl, že je škoda, že tuto analýzu nemělo město k  dispozici již před jednáním se zahraničním investorem. Již dříve uvedl, že zkušenosti z jiných akvaparků ukazují, že nemá cenu stavět obří areál typu libereckého Babylonu, protože by bylo nereálné zajistit jeho provoz bez velkých ztrát. Potvrdili to i autoři analýzy. Upozornili na nutnost počítat nejen s  konkurencí Babylonu, ale i dalších chystaných velkých akvaparků v blízkosti Prahy. Doporučili proto městu postavit zařízení především pro místní lidi. I  takový projekt lze podle nich postavit a provozovat bez provozních ztrát.
    Zástupci města dnes uvedli, že ve hře jsou i další tuzemští investoři, kteří projevují zájem postavit nový akvapark místo italského investora či případně jen zmodernizovat současný areál koupaliště.
0 komentářů
přidat komentář

Související články