Kongresové centrum si od Prahy 5 zdarma půjčí betonové truhlíky

Vložil
ČTK
13.07.2014 17:25
Praha

Praha - Pražské Kongresové centrum Praha (KCP) si od radnice Prahy 5 půjčí betonové truhlíky s rostlinami a stromy. KCP jimi oddělí na jižní straně budovy parkoviště od pěší zóny. ČTK to dnes řekl ředitel KCP Michal Kárník. Praha 5 betonové květináče pořídila celkem za zhruba 18 milionů korun, proti jejich umístění v ulicích protestovali místní obyvatelé, kteří si vymohli, aby byly z některých ulic odstěhovány. Praha 5 je sestěhovala na několik míst, například k lihovaru na Zlíchově.
    "Půjčka truhlíků bude bezplatná a máme je slíbeny na asi pět či sedm let," řekl Kárník. KCP by jich mělo mít více než deset, truhlíky by se mohly stěhovat v srpnu.
    KCP chce betonové květináče umístit na jih od hlavní budovy centra směrem ke Pankráckému náměstí. Podle Kárníka nahradí nynější truhlíky, kterými KCP odděluje prostor pro chodce od automobilů a které jsou křehčí než ty, které půjčí Praha 5.
    Obří betonové květináče začala radnice na území Prahy 5 instalovat v červenci 2012 v rámci projektu Snížení imisní zátěže ozeleněním ulic. Celkem jich koupila 245. Proti původnímu umístění se ale postavili místní obyvatelé, podle nichž květináče vytvářely bariéry a omezovaly průchod. Proti květináčům vznikla i petice, kterou podepsalo několik set lidí. Radnice pak truhlíky z některých ulic, kde nejvíc vadily, odstěhovala.
0 komentářů
přidat komentář

Související články