Mrakodrap na Litochlebském náměstí stát nebude, rozhodl soud

Vložil
ČTK
23.06.2014 21:25
Praha

Praha - Mrakodrap na Litochlebském náměstí v Praze 11 nebude. Městský soud totiž zrušil územní rozhodnutí stavby. Dům měl stát v místech pomníku padlým. ČTK to dnes řekl opoziční zastupitel Prahy 11 a předseda Hnutí pro Prahu 11 Jiří Štyler.
    "V březnu 2014 nám dal Nejvyšší správní soud (NSS) za pravdu a 13. června 2014 byl Městský soud na základě rozsudku NSS nucen revidovat původní stanovisko a konstatovat porušení zákona ze strany městské části Prahy 11 a magistrátu," řekl Štyler.
    Hnutí se společně s částí obyvatel obrátilo na soud kvůli tomu, že radnice nevzala v potaz jejich námitky. Upozorňovali, že zhruba stometrová budova například naruší krajinný ráz, nebo že by projekt porušil takzvanou odstupovou vzdálenost. Rovněž jim vadila výška domu a zvýšení hluku a emisí z aut, která měla ke kancelářské budově jezdit. Navíc měl dům stát na místě parku s pomníkem padlým obyvatelům Chodova z první a druhé světové války. "Zničení pietního místa je nepřijatelné," řekl Štyler.
    Na Litochlebském náměstí chtěla společnost Tweelingen vystavět kancelářskou budovu. Ta měla mít 24 pater plus nástavby. Celkem měla do výšky měřit až 105 metrů, okolní domy mají výšku asi 30 metrů. Proti výstavbě se postavili místní obyvatelé i opoziční politici.
0 komentářů
přidat komentář

Související články