Přebytek z hospodaření použije Ostrava na stavbu atletické haly

Zdroj
Martina Helánová
Vložil
ČTK
14.06.2014 18:35
Ostrava

Ostrava - Přebytek z hospodaření města za loňský rok využije Ostrava na chystanou stavbu atletické haly. Zůstatek města na běžném účtu je asi 534 milionů korun, přibližně 330 milionů korun půjde právě na financování atletické haly. Zbytek prostředků si město ponechá v rezervě a použije ho na případné další investice, řekl ČTK primátor Petr Kajnar (zvolen za ČSSD).
    Město počítá s tím, že atletická hala bude zčásti financována z peněz Evropské unie. "Zatím ještě nevíme v jaké výši, protože nevíme, kolik peněz z evropských fondů vyčerpáme na jiné projekty. Proto halu nemůžeme do tohoto financování zahrnout a říci, že lze zahájit stavbu a uvidí se, jestli na to budou peníze z evropských fondů nebo ne," uvedl Kajnar.
    Podle něj proto město vyčlenilo plnou výši nákladů na výstavbu haly. V případě, že na stavbu budou využity evropské peníze, zbytek peněz bude opět vrácen do rozpočtu města.
    "My jsme schválně postavili naše čerpání z evropských fondů tak, že je tam více projektů. Proto kdyby některé z nich nevyšly, aby ty ostatní dokázaly peníze vyčerpat a nenechali jsme tam žádný zbytek," upřesnil Kajnar.
    Pro výstavbu haly už byl vybrán zhotovitel a čeká se na podpis smlouvy, což se může stát právě pouze v případě, kdy je zřejmé financování stavby.
    "Atletická hala je sportovní zařízení, které město chce už určitě 10 nebo 15 let, protože Ostrava je poměrně významným atletickým centrem v republice," podotkl Kajnar. Podle něj ale atleti v zimě nemají dostatečné podmínky pro trénink a řada z nich tak odchází do Prahy, což škodí sportu v regionu. Kajnar dodal, že po dostavbě haly by Ostrava, stejně jako Praha, mohla být atletickým centrem pro výchovu atletů.
    Atletická hala v Ostravě má splňovat parametry Mezinárodní atletické federace. Bude vystavěna v blízkosti ČEZ Arény v Ostravě-Vítkovicích. Její součástí bude běžecký ovál s šesti drahami o délce 200 metrů, osm přímých drah o délce 60 metrů a sektory pro skok do výšky, skok do dálky, skok o tyči a vrh koulí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články