Znojmo projedná stavbu nového bazénu i s občany

Vložil
ČTK
13.06.2014 00:25
Znojmo

Znojmo - Znojmo se chystá seznámit obyvatele s plánem na stavbu krytého bazénu. Vedení radnice ustoupilo tlaku některých opozičních zastupitelů, kteří kritizovali to, že město chce za velké peníze, hovořilo se o 200 milionech korun, postavit v Louce nový bazén, zatímco by ve městě zůstaly chátrající lázně. Setkání s lidmi se uskuteční v pondělí 23. června v 17:30 v restauraci Kuželna u plovárny, informovala mluvčí města Zuzana Pastrňáková.

    Radní se s opozicí shodnou zatím v tom, že krytý bazén Znojmo potřebuje. Opozice však kritizuje stavbu nového bazénu v případě, že nebude jasné, co se stane s bazénem na náměstí Svobody. "Jsme si vědomi toho, že jde o nákladnou, ale i důležitou stavbu. Chceme občany seznámit s tím, proč se o stavbě krytého bazénu uvažuje, jaké to s sebou přináší výhody a nevýhody a jak by mohl celý areál vypadat," uvedl starosta Vlastimil Gabrhel (ČSSD).
    Nový komplex, který by byl v areálu venkovního koupaliště, by kromě plaveckého bazénu nabídl relaxační bazén, vířivku, dětský bazén a v patře wellness, tedy saunu, páru a fitness. Konkrétní podoba zatím není známá, projektovou dokumentaci si město nechá zpracovat, až bude zřejmé, pro jakou variantu se rozhodne.
    Právě wellness provoz je jedním z argumentů pro novostavbu. V lázních nic podobného není a není jisté, zda je vůbec možné tato zařízení do současných prostor dostat. Radnice proto nechala zpracovat srovnávací studii, která odpoví i na otázku, zda je levnější a rentabilnější novostavba či rekonstrukce. "Studie má přinést i návrh na využití lázní v případě, že by se postavil nový bazén. S výsledky studie občany seznámíme právě na veřejném projednání," uvedla Pastrňáková.
    Pro jakou variantu se město nakonec rozhodne, záleží také na finančních možnostech. Gabrhel jednoznačně řekl, že podmínkou je financování z více zdroje, protože městský rozpočet na tak velkou stavbu nestačí. "Budeme se snažit získat dotaci," doplnil Gabrhel.
0 komentářů
přidat komentář

Související články