Visací zámky poškodily pařížský "most lásky"

Vložil
ČTK
09.06.2014 20:20
Francie

Paříž

Paříž - Někdy může být příliš mnoho lásky na škodu, jak se mohly přesvědčit úřady ve francouzské metropoli Paříži. V neděli totiž musely evakuovat "most lásky", kam zamilovaní přicházejí společně zamknout visací zámek, aby tak zpečetili svou lásku. Část zábradlí tíhu tisíců zámků neunesla a propadla se, informovala dnes agentura AFP.
    Na most Pont des Arts každoročně přijíždějí tisíce milenců z celého světa, kteří po uzamčení zámečku se svými jmény hodí klíč do Seiny. V neděli večer ale musela policie most rychle vyklidit, protože se asi 2,4 metru zábradlí zhroutilo.
    "Most byl okamžitě evakuován a uzavřen," řekl jeden z policistů, který si nepřál být jmenován. Na místo přispěchali místní činitelé a architekt, aby posoudili škody. Most by měl být pro veřejnost znovu otevřen dnes.
    Most Pont des Arts přetíná Seinu před muzeem Louvre a fenomén "zámků lásky" na něm způsobuje úřadům nemalé bolení hlavy. Tíha zámků může ohrožovat bezpečnost, a krom toho zábradlí ověšené hrozny rezavějících zámečků nepůsobí nijak esteticky.
    Stejný trend se mezitím ujal i v Německu, Rusku, Číně a především v Itálii. V samotné Paříži už se začal šířit i na další mosty a policie už před časem odstraňovala asi čtyři desítky zámků i z Eiffelovy věže.
0 komentářů
přidat komentář