RAKO OBJECT – revoluční změna objektové keramiky

Vložil
Tisková zpráva
10.06.2014 07:55
Tuzemský výrobce keramických obkladů a dlažeb LASSELSBERGER, s.r.o. nabízí pod značkou RAKO OBJECT zásadní inovaci objektové keramiky. Tomáš Knobloch, produktový manager značky RAKO se tomuto tématu věnuje v následujících řádcích. „Na jedné straně přináší RAKO OBJECT zásadně inovovaný sortiment objektové keramiky mnoho nového, na druhé straně navazuje na kvalitu a tradici značky LB OBJECT a ponechává si z ní osvědčené a funkční prvky i systémy. Mezi  ně patří zejména modulový systém prostupující kompletním produktovým portfoliem. Jednoznačnou výhodou modularity formátů je, že při zachování 2 resp. 3 mm spáry na sebe jednotlivé formáty dokonale navazují, a umožňují tak formátové kombinace. Další neměnnou hodnotou je členění lépe řečeno názvosloví jednotlivých sérií např. Color ONE, Color TWO nebo Taurus.

Myšlenka představit nové důmyslnější propojení jednotlivých sérií pod ucelený objektový program přišla na svět již před třemi, čtyřmi roky, ale finální nelehká realizační fáze byla dokončena v roce 2012. Zařazeno bylo 380 kompletně nových produktů a 360 jich bylo vyřazeno. Vzhledem k preciznosti provedení a barevné provázanosti jednotlivých sérií, což je při respektování rozdílných technologických postupů časově velmi náročné, trval samotný vývoj déle než jeden rok.

 Co to je RAKO OBJECT? Ucelený systém vzájemně propojených keramických obkladových prvků, který nabízí architektům, projektantům a odborníkům komplexní řešení a zároveň umožňuje kreativní svobodu při zachování požadovaných technických požadavků.

RAKO OBJECT přináší v první řadě nový unikátní koncept tzv. 24 hodinový barevný systém, který podporuje nekonečné kombinační možnosti ve dvou barevných řadách, 12 denních a 12 nočních. Neutrální noční barvy vytváří harmonický základ pro intenzivní a akcentové denní barvy. 24 barevný systém prostupuje celkovým produktovým portfoliem RAKO OBJECT, od sérií Color ONE a Color TWO, přes sérii POOL, až po kompletní nabídku série Taurus (COLOR, GRANIT, PORFYR, DOUBLE a INDUSTRIAL).

Glazované keramické obkládačky Color ONE ve 24 barvách v povrchové úpravě mat a lesk nabízí nové formáty jako např. 20x40 nebo 30x60 cm. Zároveň jsou dokonale barevně provázány s hutnými glazovanými dlaždicemi série Color TWO a umožňují tak ideální kombinace v interiéru při aplikaci na stěnu či podlahu. Glazované hutné dlaždice jsou nabízeny od mozaikového formátu 2,5x2,5 nebo 5x5 cm až po formát 30x30 cm. Samozřejmostí jsou rovněž protiskluzné reliéfní povrchy nebo funkční doplňky jako např. sokle, hrany, rohy, kouty apod.

Glazované mrazuvzdorné dlaždice série POOL navazují na Color TWO a umožňují navíc exteriérová řešení nejen bazénů. Novinek je v POOLu hned několik. Jednak barevná řada, která doplňuje osvědčenou bílou, sv. modrou a kobaltově modrou o veselejší barvy žlutou, oranžovou a tyrkysovou. Dále nově vyvinutý reliéf vhodný rovněž na ochozy bazénů s hodnotou protiskluzu R10/B ve formátu 10x20 cm. V neposlední řadě je to nová sada speciálních keramických mrazuvzdorných tvarovek pro bazénová systémová řešení typu Wiesbaden, Zűrich nebo Finland. Tyto produkty umožňují nekompromisní řešení v odvodu a recyklaci vody v prostorách veřejných bazénů, aquacenter, wellness center atd.

Série TAURUS reprezentuje nejkvalitnější keramický materiál s maximální odolností, to vše v harmonické barevné řadě, která navazuje na koncept 24 hodinového barevného systému a vybízí ke kombinacím se sériemi Color ONE a TWO. Vynikající technické vlastnosti nabízejí architektům prakticky neomezené použití, ať už řeší luxusní a reprezentativní prostory, nákupní a obchodní centra, případně technická zázemí, či průmyslové provozy. Na vše je jednoznačná odpověď…široká nabídka designů, barev, formátů, povrchů a speciálních tvarovek a doplňků sérií Taurus Color, Granit, Porfyr, Double a Industrial.

Kompletní sortiment RAKO OBJECT je prezentován jednak v nových katalozích, speciálních vzorkovnicích nebo na webových stránkách www.rako.cz . Další revoluční novinkou jsou tzv. objektová centra na vybraných prodejních místech v celé ČR, která nabízí architektům jedinečnou možnost všechny produkty RAKO OBJECTu pohodlně a přehledně na jednom místě porovnat a kombinovat. Tato objektová centra jsou jakousi stavebnicí a účinným nástrojem k vyjádření tvůrčího potenciálu a kreativity bez limitů, kterou RAKO OBJECT nabízí. Samozřejmě nabídka značky RAKO OBJECT ve výrobkovém mixu navazuje a doplňuje  RAKO HOME. Spolu s nabídkou stavební chemie RAKO SYSTEM pak vzniká 100% komplexní řešení s jedním z nejširších portfolií keramických obkladových materiálů v Evropě.
0 komentářů
přidat komentář

Související články