Praha projedná změnu územního plánu a zástavbu Vidoule v Praze 5

Vložil
ČTK
29.05.2014 17:40
Praha

Praha - Zastupitelé hlavního města dnes na svém jednání schválili projednání změny územního plánu na zástavbu části stolové hory Vidoule v Praze 5. Jedná se o začátek projednání změny územního plánu. Rozhodnutí zastupitelů ještě neznamená, že bude hora zastavěna, úřad ji ale začne projednávat. Proti se postavili obyvatelé Prahy 5 a někteří opoziční zastupitelé.

    Na jednání se dostavili odpůrci i zastánci zástavby části Vidoule. Proti změně vystoupil zastupitel Prahy 5 a předseda Strany zelených v této městské části Lukáš Budín. Ten uvedl, že se změnou jednomyslně nesouhlasili zastupitelé Prahy 5. Proti zahájení změny územního plánu vystoupili také další obyvatelé páté městské části.
    Na stranu odpůrců se postavil opoziční zastupitel Rudolf Blažek (ODS), který uvedl, že území je třeba zvelebit, ale nikoliv změnou územního plánu. Záměr změny plánu pak označil za "kšeft".
    Na jednání se dostavili i zástupci vlastníků pozemků, kteří chtějí část stolové hory zastavět a vybudovat tu rodinné domy a sportoviště. Před zastupitele se postavili s transparenty. Svůj postoj zdůvodnili tím, že území je zanedbané a schází se tu narkomani či bezdomovci.
    Primátor Tomáš Hudeček (TOP 09), který materiál zastupitelům předložil, řekl, že zahájení projednání změny neznamená, že se bude na Vidouli stavět. Jedná se podle jeho slov pouze o podnět. "Neexistuje k tomu ani mapka," řekl Hudeček. Schválení prý znamená pouze "první selekci podnětů". "Není to ani salámová metoda, ani schválení změny územního plánu," řekl primátor s tím, že je třeba změnu rozpracovat a poté zaujmout stanovisko.
    Zastupitelé v rámci změn územních plánů schválili rovněž pořízení změny u stanice metra Roztyly na Jižním Městě u autobusového terminálu. Také proti tomuto záměru vystoupilo v rámci jednání několik obyvatel Prahy 11.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Pekne divadlo
Martin
31.05.14 12:40
zobrazit všechny komentáře

Související články