Praha nachystala změnu územního plánu pro výstavbu na Smíchově

Zdroj
Aleš Berný
Vložil
ČTK
26.05.2014 21:20
Praha

Praha - Výstavba nové městské čtvrti na pozemcích u Smíchovského nádraží možná v brzké době bude moci začít. Zastupitelé hlavního města budou totiž na svém čtvrtečním jednání schvalovat změnu územního plánu týkající právě zástavby tohoto území. Pokud změnu schválí, bude moci společnost Sekyra Group žádat o potřebná povolení a poté stavět.
    "Ano, území bude připraveno pro to, aby se mohlo žádat o územní rozhodnutí," sdělila dnes na dotaz ČTK ředitelka magistrátního odboru stavebního a územního plánu Jitka Cvetlerová.
    Pokud ve čtvrtek zastupitelé změnu schválí, bude tak odstraněna stavební uzávěra a území se tak "otevře" investorovi. Změna se týká území ohraničeném ulicemi Ostrovského, Nádražní, Dobříšskou, Radlickou a nadjezdem ulice Na Zlíchově.
    Podle návrhu investora tu má vzniknout na místě železničních skladů a části kolejí zcela nová čtvrť. Stát tu mají kancelářské budovy, obchodní a bytové domy, vznikne tu náměstí, pěší zóna nebo centrální park. V plánech je i několikapodlažní parking a nový autobusový terminál. Předpokládané náklady se pohybují kolem 15 miliard korun.
    O využití rozsáhlých území v okolí pražských nádraží se vedou roky bouřlivé debaty. Kromě Smíchovského nádraží magistrát připravuje i další změny územního plánu, které by měly řešit například nádraží v Bubnech.
0 komentářů
přidat komentář

Související články