V Říčanech bude v září dokončen nový stacionář pro seniory

Vložil
ČTK
23.05.2014 19:05
Říčany (u Prahy) - V Říčanech u Prahy bude v září dokončen nový stacionář pro seniory, na který přispěli lidé ve veřejné sbírce. Práce si vyžádají 10,4 milionu korun. Výstavba začala na konci dubna a potrvá přes celé léto, sdělila dnes ČTK mluvčí říčanské radnice Adéla Michalová.

    Část prostředků na výstavbu město uvolnilo z rozpočtu a část mělo přislíbenou od sponzora. Dárce slíbil věnovat pět milionů korun, měl ale podmínku, že další tři miliony radnice vybere ve veřejné sbírce. To se podařilo, mimo jiné i díky kampani pořádané městem a benefičnímu galavečeru v kulturním centru.
    Pečovatelský dům Olga bude určen seniorům se sníženou soběstačností a potřebou celodenní péče. Umožní denní pobyt deseti až 14 klientům a čtyřem klientům v rámci odlehčovacích služeb, například na celý týden. Kromě stravy a pomoci při osobní hygieně seniorům zprostředkuje společenský kontakt, pomůže jim při obstarání osobních záležitostí a nabídne terapeutickou pomoc.
    Staví se podle návrhu architekta Jiřího Švehlíka na Komenského náměstí, v těsné návaznosti na dům s pečovatelskou službou. Výstavba částečně narušuje poklidný život lidí v tomto domově i v sousedních budovách. "Budeme se v největší míře snažit, aby tato omezení trvala pouze nezbytnou dobu a byla co nejmenší," uvedla vedoucí městského oddělení investic Alice Štěpánková.
0 komentářů
přidat komentář