V Praze 6 vznikne dům pro seniory z řad umělců a zpěváků

Vložil
ČTK
16.05.2014 11:20
Praha

arch. Petříková - Miroslav Purkyně, Domov osamělým ženám (později Domov seniorů Elišky Purkyňové) v Šolínově a Thákurově ulici, 1923 - 1924, 1927 - 1932
Praha - V Praze 6 nedaleko Vítězného náměstí vznikne dům pro seniory, který bude sloužit lidem z divadelní a hudební branže. V rozhovoru s ČTK to řekla ředitelka Nadace Charta 77 Božena Jirků. Na projektu spolupracuje radnice. Starostka Marie Kousalíková (ODS) uvedla, že městská část požádala magistrát o svěření domu a přilehlých pozemků.

    Nadace a radnice uzavřely memorandum, v němž se nadace zavázala sehnat peníze na rekonstrukci domu, městská část pak zajistí jeho provoz. V budově, která do loňského roku sloužila jako Domov pro seniory Elišky Purkyňové, vznikne 80 lůžek pro seniory.
    "Je řada významných umělců, kteří nemají kde strávit pokojné stáří. Právě pro ně bude Dům čtyř múz určen," uvedla Jirků. "Podpora radnice je pro nás podstatná. Bez ní by projekt nemohl vzniknout," doplnila.
    Starostka předpokládá, že dům pro seniory nebude sloužit pouze pro ubytování a volnočasové aktivity. Zahrnovat bude i poradenskou činnost v oblasti sociální, zdravotní a právní.
    O svěření budov do majetku městské části bude rozhodovat zastupitelstvo hlavního města Prahy. Nadace má podle Jirků předběžný příslib primátora Tomáše Hudečka (TOP 09), že převod majetku podpoří.
0 komentářů
přidat komentář

Související články