Radnice Prahy 10 nezákonně rozdělila zakázku na projekční práce

Vložil
ČTK
07.05.2014 19:55
Brno

Brno - Radnice Prahy 10 před čtyřmi lety nezákonně rozdělila zakázku na projekční práce na dvě menší. Od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) za to dostala pokutu 35.000 korun. Pokuta je pravomocná, radnice se proti ní neodvolala, zjistila ČTK z webu ÚOHS. ČTK dnes v této souvislosti kontaktovala Prahu 10, její úřad ale do odpoledne nereagoval.
    Radnice Prahy 10 uzavřela v roce 2010 dvě smlouvy se společností LILA - architektonický atelier. Soutěž ale nevypsala a vyzvala vybranou firmu jako jedinou k podání nabídky. Projekční práce se týkaly sportovního areálu v Olšinách a rekreačního areálu Strašnice, dohromady za 2,8 milionu korun.
    Radnice Prahy 10 tvrdila, že oba projekty připravovala jako dvě samostatné investiční akce, nakonec z nich realizovala jeden. Tvrdila, že o porušení zákona o veřejných zakázkách nejde.
    S tím antimonopolní úřad nesouhlasil. Podle něj jde v obou případech o jeden celek v areálu volného času Gutova, a proto měla zakázky sloučit do jedné a vypsat otevřenou soutěž. "Místní souvislost je dána tím, že šlo o objekty, které se nachází ve vzájemné těsné blízkosti," uvedla v rozhodnutí místopředsedkyně ÚOHS Eva Kubišová.
    Podle ní mohla radnice v případě otevřeného tendru dostat i výhodnější nabídku, než za jakou nakonec uzavřela smlouvy.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Ponese někdo zodpovědnost?
Josef Dobrovský
08.05.14 05:57
zobrazit všechny komentáře