V Kutné Hoře chystají soutěž na výstavbu sportovní haly

Vložil
ČTK
02.05.2014 10:30
Kutná Hora

Kutná Hora - V Kutné Hoře chystají soutěž na výstavbu nové sportovní haly, kterou by využívaly školy a sportovní oddíly. V prostoru u Základní školy Kamenná stezka ji chce vybudovat soukromý investor. Zda to bude skutečně tak, ale vyplyne až z výběrového řízení, řekl ČTK místostarosta Jiří Franc (Šance pro Kutnou Horu).

    "Je tam firma, která od začátku předpokládala, že to bude ona, kdo tu halu postaví. Ale jestli to bude ona, ukáže až výběrové řízení," uvedl místostarosta. Vyhlášení tendru je podle něj otázkou několika dnů. "V posledních dnech se upravovala a znovu kontrolovala zadávací dokumentace," řekl.
    Předpokládaná výše investice je mezi 50 a 60 miliony korun. Radní také rozhodli, že vítěz tendru musí odkoupit pozemek pod sportovní halou. Jeho cena je 1,8 milionu korun. "Kdo bude halu stavět, musí za tuto částku ten pozemek koupit," dodal místostarosta.
    Hala, která by podle dřívějších informací měla mít hlediště pro 200 až 300 lidí, by po většinu dne měla sloužit školákům a odpoledne oddílům sálových sportů, jako jsou házená, florbal, košíková, volejbal či futsal.
    Město v minulosti počítalo s finanční pomocí kraje, kterou mu krátce před svým zatčením přislíbil tehdejší hejtman David Rath (dříve ČSSD). Vedle je průmyslová škola zřizovaná krajem a hejtmanství si přálo, aby studenti mohli halu využívat. Současné vedení kraje ale šetří, takže je otázkou, zda by prostředky na projekt v rozpočtu našlo.
    Radnice má vypracovanou i část projektové dokumentace na výstavbu sportovní haly v areálu Na Klimešce. Vznik této víceúčelové haly za 140 až 150 milionů korun, která by měla mít i tréninkové zázemí, ale za současných podmínek není podle vedení města reálný.
0 komentářů
přidat komentář

Související články