Praha: Lidé se dopraví na sobotní noční prohlídky muzeí zdarma

Vložil
ČTK
13.06.2006 11:30
Praha

Praha - Dopravní podnik hlavního města se i letos zapojí do organizace Pražské muzejní noci, která nabídne ze soboty na neděli atypické noční prohlídky desítek muzeí a galerií v metropoli. Podnik zajistí účastníkům akce přepravu zdarma sedmi zvláštními autobusovými linkami a otevře expozice Muzea městské hromadné dopravy ve Střešovicích, oznámila dnes ČTK mluvčí podniku Michaela Kuchařová.

Výchozí zastávkou zvláštních autobusových linek bude stanice Staroměstská u stejnojmenné stanice metra linky A. Zde také bude možné přestoupit z jedné linky na druhou. Lidé se tak budou moci bezplatně dopravit z  centra města na Vítkov, Vyšehrad, Hradčanské náměstí, ke zbraslavskému zámku, k  Národnímu technickému muzeu, do Hellichovy ulice či do Leteckého muzea ve Kbelích. Autobusy budou jezdit od 18:30 do 00:01.
Střešovické muzeum městské hromadné dopravy se stane součástí více než 40 míst, která budou pro návštěvníky otevřena od sedmé hodiny večerní do jedné hodiny po půlnoci. Vedení muzea věří, že nové uspořádání expozice bude atraktivní i pro ty, kteří ji zhlédli už v minulosti.
Více informací o programu Pražské muzejní noci lze najít na internetových stránkách www.muzejninoc.cz a v informačních stanech, které budou od pátku před budovou Rudolfina na náměstí Jana Palacha v Praze 1 a před hlavní budovou Národního muzea na Václavském náměstí.
0 komentářů
přidat komentář