Hrádek nad Nisou má kvalitní bytovou politiku

Vložil
ČTK
12.06.2006 14:30
Pardubice

Liberec/Hrádek nad Nisou (Liberecko) - Desítky nových bytů se chystají stavět v příhraničním Hrádku nad Nisou na Liberecku. Už letos bude zahájena výstavba bytového domu v ulici 1. máje. Město rovněž připravuje stavbu domu s pečovatelskou službou a na místě cihelny má vyrůst také nová obytná zóna. Informuje o tom dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes (MfD).

"Zájem o bydlení v Hrádku je, stačí se podívat na to, jak dobře jdou na odbyt zdejší stavební parcely," řekl deníku hrádecký starosta Martin Půta. Do Hrádku se chystá přestěhovat i Petr Svoboda z Liberce. "Až sem povede za pár let nová silnice, budu to mít do Liberce za prací deset minut, a navíc i kousek do Německa," řekl deníku.
Novými nájemními byty chce město vyřešit jejich nedostatek ve městě. "Dům by se měl začít stavět na konci léta," upřesnil starosta. Na výstavbu 36 bytů získalo město dotaci téměř 23 milionů korun, dalších zhruba pět milionů zaplatí samo. Dům bude určen jen pro lidi s nižšími příjmy. Nájemní smlouva se uzavírá maximálně na dva roky. Většina bytů bude mít plochu do 60 metrů čtverečních. Kvůli novému domu přijdou o svoji klubovnu hrádečtí skauti, město jim ale hledá nové prostory.
Další byty chce Hrádek postavit pro seniory, chystá nový dům s pečovatelskou službou. Město zatím zpracovává projekt a bude žádat stát o dotaci. Úplně nová obytná zóna má v Hrádku vyrůst na místě bývalé cihelny nedaleko nádraží. Mladí architekti z celého světa tam v rámci soutěže Europan 8 navrhli vznik rodinných nízkoenergetických domků i řadových domů včetně dalšího zázemí.
0 komentářů
přidat komentář