Bývalá firma náměstka Jonáše opravuje prodaný městský dům

Vložil
ČTK
11.06.2006 19:20
Brno

Brno - Jednu ze zakázek na opravu brněnského domu Městský dvůr, který prodal loni magistrát španělské firmě Comsa, získala bývalá firma náměstka Radomíra Jonáše (ODS). Jonáš společnost DaRa - JoWi prodal loni, podle obchodního rejstříku v ní dodnes figuruje jeho syn, přítelkyně a její syn. Píše o tom dnešní jihomoravské vydání Mladé fronty Dnes (MfD). Jonáš podle listu pochybení odmítá, podle dalšího náměstka Miroslava Hoška (ODS) je situace choulostivá.

Podle Jonáše už v DaRa - JoWi nikdo z jeho blízkých nefiguruje i přesto, že jsou zapsáni v obchodním rejstříku. Stavební firmu ale od náměstka koupila společnost JOK, v níž měl dřív Jonáš také podíl a kde nyní jako místopředseda představenstva působí jeho bratr. "Já tam vlastnicky nic nemám a bratr je svéprávný a samostatný člověk. Jenom proto, že jsem ve vedení města, tak přece firma, v níž je výrobním ředitelem, neodmítne zakázku," řekl Jonáš listu.
Firma má na rekonstrukci Městského dvora měsíční obrat 120.000 korun, uvádí deník. Podle politologa Miroslava Mareše může podobná situace vést k podezření o střetu zájmů a porušení politické kultury. Za neetické označila chování i Adriana Krnáčová z Transparency International.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
městský dvůr
stepank
12.06.06 11:20
zobrazit všechny komentáře

Související články